Avui hem volgut compartir amb vosaltres una recepta que ens sembla molt original i adient per a aquestes dates, en què s’apropa Nadal. Esperem que us agradi!
- 500 g de Farina d’Espelta
- 210 g de Sucre de Canya
- 100 g de Sucre Mascabat
- 1 culleradeta de Bicarbonat
- 1 culleradeta de Llevadura en pols
- 1 culleradeta de Sal
- 1 culleradeta de Nou Moscada
- 1 culleradeta de Clau
- 1/2 cullerada de Canyella
- 1/2 cullerada de Gingebre
- 1 mica de Pebre Blanc
- La pela d’una Llimona
- 150 ml de Llet
- 120 ml de Melassa
- 120 ml de Beguda d’Arròs d’Ametlla de Provamel
Preparació:
- Col·loca els ingredients secs en un bol i barreja’ls força. Utilitza una altre bol per barrejar els ingredients humits i batre’ls per aconseguir una mescla uniforme. Afegeix els ingredients secs, barrejant-ho tot fins aconseguir una massa densa. Utilitza les mans per barrejar millor la massa (sense amassar). Fes una bola amb la massa, cobreix-la amb paper film transparent i deixa-la refredara la nevera durant 3 hores, com a mínim.
- Pre-escalfa el forna a 180º C
- Aixafa la massa fins a obtenir una làmina d’uns 3 mm d’espessor. Utilitza un motlle amb forma d’arbret de Nadalper fer galetes i col·locales en una safata amb paper de forn. Nota: si vols utilitzar galetes per penjar-les a l’arbre, no oblidis fer un foradet a la galeta.
- Forneja les galetes de 10 a 14 minuts fins que estiguis daurades, i l’aroma del Nadal invaeixi casa teva!
- Dóna un toc final a les teves galetes amb una capa de glasejat. Et venen de gust uns dolços d’origen vegetal? 😉