Us presentem una nova beguda refrescant consumida per tot el món i que té uns efectes beneficiosos extraordinaris:

  • Detoxifica la sang
  • Redueix els nivells de colesterol
  • Redueix l’arterosclerosi regenerant les parets cel·lulars
  • Redueix la pressió arterial
  • Redueix els problemes d’inflamació
  • Alleuja l’artritis, el reuma i els símptomes de gota
  • Activa la funció del fetge
  • Normalitza la funció intestinal, equilibra la flora intestinal i cura leshemorroides
  • Redueix l’obesitat i regula la gana
  • Preveu / cura la infecció de bufeta i redueix les pedres renals
  • Estimula els sistemes glandulars
  • Protegeix contra la diabetis
  • Augmenta la resistència del cos al càncer
  • Té un efecte antibiòtic contra bacteris, virus i llevats
  • Millora el sistema immunològic i estimula la producció d’interferó
  • Alleuja la bronquitis i l’asma
  • Redueix els trastorns menstruals i les sufocacions de la menopausa
  • Millora el cabell, la pell, les ungles i la salut
  • Redueix les ànsies d’un alcohòlic per l’alcohol
  • Redueix l’estrès i els trastorns nerviosos i insomni
  • Alleuja el mal de cap
  • Millora la vista
  • Contraresta l’envelliment
  • Millora metabolisme generalMün Kombutxa

Què és el te Kombutxa?

El te de kombutxa (kombucha) és una beguda refrescant lleugerament dolça i alhora àcida que, actualment, es consumeix arreu del món. S’obté de la infusió ensucrada de fulles de te que es sotmeten a la fermentació per una associació simbiòtica de bacteris i llevats que formen la mare del te (o en anglès scoby: symbiotic colony of bacteria and yeast). Aquesta mare produeix una pel·lícula de cel·lulosa flotant i un líquid amb un gust avinagrat. El kombutxa té un gust semblant a altres escumosos, com la sidra de poma i es pot produir de manera casolana. El kombutxa (kombucha) és a te el que la sidra és al suc de poma. Per fer-lo, els ingredients bàsics són:  te verd o negre, sucre, kombutxa del lot anterior i unamare). El resultat final és una beguda pobra en sucre, ja que els microoorganismes l’han transformat en àcids orgànics.MAGRANAGINGER-low

Kombutxa artesanal:

El te Mün Kombutxa (kombucha) està fabricat a partir d’elements molt bàsics: aigua mineral, te verd i sucre, fermentat amb una colònia seleccionada de llevats i bacteris que viuen en simbiosi.

Mūn Kombutxa es ven en ampolles de 750 ml i amb gustos de poma-gingebre i hibiscus-magrana.

El te fermentat:

El resultat de la fermentació del te kombutxa són sucres i àcids orgànics. Els llevats converteixen la sucrosa en glucosa i fructosa durant la fermentació, com a subproducte de la fermentació d’etanol. Els bacteris productors d’àcid acètic converteixen la fructosa en àcid acètic, que dóna al kombutxa el seu sabor agre tan especial, i la glucosa en àcid glucònic. Conseqüentment, el PH cau fins a 2.6. Això indica que el beuratge està a punt per a ser consumit. Si la fermentació no s’atura o s’alenteix, les concentracions dels àcids glucònic i acètic continuen augmentant, però el líquid resultant és pràcticament imbebible perquè té un gust massa avinagrat. Un subproducte addicional de la producció d’àcid acètic és la cel·lulosa, que proporciona un cau als microbis associats.

Greenwalt & al (2000) van recopilar la composició del kombutxa que altres autors havien anat recollint:

  • Bacteris:  Acetobacter xylinum, Acetobacter aceti, Acetobacter pasteurianus, Gluconobacter.
  • Llevats: Brettanomyces, Brettanomyces bruxellensis, Brettanomyces intermedius, Candida, Candida famata, Mycoderma, Mycotorula, Pichia, Pichia membranaefaciens, Saccharomyces, Saccharomyces cerevisiae subsp. cerevisiae, Saccharomyces cerevisiae subsp. aceti, Schizosaccaromyces, Torula, Torulaspora delbrueckii, Torulopsis, Zygosaccharomyces, Zygosaccharomyces bailii, Zygosaccharomyces rouzii.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR

Pin It on Pinterest

Share This